Bilåkning och parkeringspolicy i bostadsområdet.

 

 

 

 

 

Bilåkning

 

Vi har garageplatser och öppna parkeringsplatser där våra bilar ska stå. Det finns skyltar med förbjuden infart vid gångarna till våra bostäder.

Okynnesåkning inom området är absolut inte tillåtet.

 

Undantag är sjuktransport eller när man har tung eller stor last i bilen som behöver komma nära hus men sedan åker man förstås tillbaka till parkeringen så fort man lastat ur.

Ni som måste in på området - kör sakta - tänk på barnen!

 

Utdrag ur samfällighetens regler från 1979 som gäller än idag.

 

”Området skall vara bilfritt, vägarna här inne  är inte konstruerade för biltrafik och vi som har barn förutsätter att inga bilar åker omkring på området. Endast i undantagsfall får bilar åka in på området”

 

Parkering

 

Dom som har två bilar, motorcyklar, mm, skall ställa ena bilen i garaget och den andra i möjligaste mån, först och främst på platsen framför egna garaget. Det finns platser där det inte är möjligt göra så, men det går att ändå parkera på ett vettigt sätt.

 

 

 

 

Bilpolicy

För allas trivsel måste vi tyvärr skärpa tonen för
garage och parkeringsplatser.

 

·        Sunt förnuft: Du som har två bilar måste ovillkorligen ställa in den ena i ditt garage, och om möjligt, den andra på parkeringen framför eget garage.

 

·        Brandrisk: Om du har en bil ställ in den i ditt garage. Det är inte tillåtet att ha garaget som upplagringsplats för annat än bilen samt däck och div. verktyg.

 

·        Säkerhetsrisk: Husbilar och husvagnar. Det är inte tillåtet  att ha husbil eller husvagn stående permanent på våra parkeringsplatser. Där gäller tre dagar för i- och urlastning. Det är absolut förbjudet att ha starkströms- kabel kopplat från garage till husbil/-vagn.

 

·        Biltrafik: är förbjuden inom bostadsområdet, enligt skyltning, undantaget är varutransporter. Parkering inom bostadsområdet är definitivt förbjudet.

 

Styrelsen

Kvarnbackens samfällighetsförening

2011-03-30

 

bilogo